I tillegg må denne koden limes inn rett etter den innledende -taggen:

Forskerspire

Miljø og bærekraft
Søk her

Er du opptatt av miljø og klima? Der klimaendringene skjer raskest i verden, prøver vi å forstå dem og lære oss å leve med dem, i tett samarbeid med det vitenskapelige miljøet på Svalbard.

Forstå klimaendringer

Endringer i sørisen

Små og store prosjekter

Dyreliv

Feltarbeid og observasjon

Samarbeid med forskermiljø

Nordlysforskning

Se og erfare

Dette er linjen for deg som er opptatt av miljø og klimaendringer. Svalbard er et av stedene på kloden hvor klimaendringene er tydeligst. Sørisen har trekt seg tilbake, det er økt skredfare og dyrelivet opplever utfordringer. Hva kan vi gjøre for å forstå, bremse og leve med klimaendringene? Med vekt på feltarbeid, observasjon av naturen og praktiske prosjekt prøver vi å forstå klimaendringene og hvordan vi skal forholde oss til dem. 

På linjen sitter vi altså ikke inne, men vil derimot være ute og se klimaendringene med egne øyne. Kanskje kan vi installere et måleprogram for å måle smelting av Longyearbreen. Vi undersøker mekanismene bak snøskred og bruker utstyr der vi kan lese av skredfaregrad. Vi vil være innom nordlysforskning og meterologi. Vi vil jobbe med små og konkrete prosjekter som vi kan ta lærdom av. Prosjektene vil vi presentere for resten av skolen. Elevene vil få være med å bestemme hva vi skal fordype oss i.  

Du vil lære mer om hva det vil si å være en forsker. Det er ikke bare teori, det innebærer også å finne ut av ting og skrive rapporter. Vi vil oppsøke det vitenskapelige miljøet på Svalbard, som inkluderer nordlysobervatorium, satelittstasjon og forskermiljø. 

 

Rico Behlke

Rico Behlke

Linjelærer forskerspire

Lærer er Rico Behlke. Han er fysiker med doktorgrad i romfysikk. Rico er opprinnelig fra Tyskland, har bodd i Skandinavia i mange år og på Svalbard siden 2004. Han har undervist ved The University Centre in Svalbard (UNIS). Rico er glad i å undervise og er fascinert av naturen på Svalbard. Rico vil også undervise i valgfag som språk, dykking og hundekjøring.