Fotolinje

Frys tiden – fotolinje

Dette er vår arktiske kunstlinje – linjen for den som elsker å fotografere, male og tegne. Mange har opp gjennom tidene forsøkt å fange Svalbards unike lys og fantastiske dyreliv på foto eller lerret. Det er ikke vanskelig å forstå. Vi har midnattssol og polarnatt, solnedganger og fullmåne, fjell og sjø, rev og isbjørn, lys og mørke.

Elevene vil kunne velge å fordype seg i foto eller billedkunst, men vil få undervisning i begge deler. Lokale kunstnere og fotografer vil bidra med workshops for elevene, i tillegg til de faste lærerne. Svalbard Folkehøgskole ønsker å sette et kunstnerisk og musikalsk uttrykk på vår tids kamp for klimaet, i tett samarbeid med musikk- og miljølinjen.

Andre linjer på Svalbard folkehøgskole

Friluftsliv
Skitur over endeløse platåer, pudderjakt med nedoverski, hundespann og båtliv.
Spitsbergen rundt

På Spitsbergen rundt går vi i de mange polarekspedisjonenes fotspor.

Forskerspirelinje
Dette er linjen for den som går med en forsker i magen og som er opptatt av miljø, klima og naturforvaltning.
Musikk og miljø
Linjen kombinerer skolens miljøengasjement med deltakelse i Longyearbyens unike kulturliv.
Fangstmannslinje
Vi vender tilbake til de menneskelige røttene som det moderne og urbane mennesket ikke alltid kjenner.