I tillegg må denne koden limes inn rett etter den innledende -taggen:

Arktisk friluftsliv I

Hav og himmel, fjell og vidde

Skitur over endeløse platåer, pudderjakt på nedoverski, tur med hundespann og båtliv i Isfjorden. På Svalbard er vi i villmarken med det samme vi forlater bosettingen. Bli med ut på tur i Arktis!

Skitur over endeløse platåerpudderjakt med nedoverski, hundespann og båtliv. Linjen fokuserer på kortreist friluftsliv rundt Longyearbyen, og spektakulære opplevelser i hele Isfjorden-området. På Svalbard er du ute i villmarken med det samme man forlater internatet. Her kan du spenne på deg skiene for topptur rett utenfor døra. Vi legger ut med båt for å se Svalbards spektakulære dyreliv i Adventfjorden. Vi kjører med hundespann rett fra skolen ut på Svalbards endeløse vidder. Miljø, bærekraft og sikkerhet vil alltid komme først.

Noe av det du vil oppleve:

• Skiturer
  • Fottur
  • Kajakk
  • Brevandring
  • Toppturer
  • Isgrotteturer
  • Hundekjøring
  • Overnattingsturer
  • Skikjøring i pudder
  • Kjøre ribbåt

Lærer er Christine Tilley. Hun har vært både skoleelev, student og guide på Svalbard. Hun har jobbet flere år som friluftslivslærer på Valdres folkehøgskole.

Andre linjer på Svalbard folkehøgskole

Forskerspirelinje

Dette er linjen for den som går med en forsker i magen og som er opptatt av miljø, klima og naturforvaltning.

Spitsbergen rundt

På Spitsbergen rundt går vi i de mange polarekspedisjonenes fotspor.

Frys tiden – fotolinje

Dette er vår arktiske kunstlinje – linjen for den som elsker å fotografere, male og tegne.

Musikk og miljø

Linjen kombinerer skolens miljøengasjement med deltakelse i Longyearbyens unike kulturliv.

Fangstmannslinje

Vi vender tilbake til de menneskelige røttene som det moderne og urbane mennesket ikke alltid kjenner.