I tillegg må denne koden limes inn rett etter den innledende -taggen:

Ekspedisjonslinja

Friluftsliv II
Søk her

Du går i de gamle polarfarernes fotspor på vår ekspedisjonslinje. Du vil trenes i å mestre Svalbardnaturen på kortere og lengre turer på ski, og får besøke andre bosettinger på Svalbard.

Skiturer

Kajakkpadling

Brevandring

Toppturer

Isgrotteturer

Hundekjøring

Overnattingsturer

Skikjøring i pudder

På Spitsbergen rundt går vi i de mange polarekspedisjonenes fotspor. Hva fascinerte de gamle polarfarerne så voldsomt med Svalbard og Arktis? Du vil trenes i å mestre Svalbardnaturen på kortere og lengre turer på ski. Vi bor i telt, hytter og hotell når vi besøker andre av bosettingene på Spitsbergen. Årets høydepunkt er en 10-dagers ekspedisjon fra Longyearbyen til Newtontoppen, eller annet egnet turmål. 

Vi vil dra på tur med ski, til fots og med kajakk. Det blir brevandringtoppturer og isgrotteturer. Hundekjøring og ribbåt. Vi lærer om sikkerhet på tur.

Det blir også mye kos. Vi nyter den spektakulære naturen på Svalbard og tenner bål på tur.

Svalbard folkehøgskole starter sitt første skoleår i august 2019. Detaljplanleggingen av linjene vil skje i løpet av våren 2019. Søk gjerne flere linjer på Svalbard folkehøgskole dersom du gjerne vil gå hos oss!

 

Ronny Lauritz Berntsen

Linjelærer Friluftsliv II

Han er utdannet tømrer og brannmann, og har jobbet som lærer på videregående på Svalbard. Ronny drar på tur så fort han har muligheten, og har i flere år drevet sin egen bedrift som turoperatør på Svalbard. Å kombinere friluftsliv og undervisning er drømmejobben. Ronny er dessuten tidligere norgesmester i padling.