I tillegg må denne koden limes inn rett etter den innledende -taggen:

Foto og kunst

Søk her

Linjen for deg som liker å fotografere, male og tegne. Vi lærer å fange Svalbards unike lys og fantastiske natur på foto og lerret. Du velger selv fordypning i foto eller bildekunst.

Fotosafarier i spektakulær natur

Lær å tegne og male realistisk

Lær å redigere bilder og video

Lage utstillinger

Fange stemningen i lyset og mørket

Være inne i varmen og ute i kulda

Sosialt, åpent og positivt klassemiljø

Valgfrihet til å fokusere på det du liker

Velkommen til vår arktiske kunstlinje – linjen for deg som liker å fotografere, male og tegne. Mange har opp gjennom tidene forsøkt å fange Svalbards unike lys og fantastiske dyreliv på foto eller lerret. Det er ikke vanskelig å forstå. Vi har midnattssol og polarnatt, solnedganger og fullmåne, fjell og sjø, rev og isbjørn, lys og mørke. Vi skal være ute i kulda, og inne i varmen.

Du lærer å bruke kamera og å redigere bildene dine. Du får faktisk låne et helt eget proffkamera som du har gjennom hele skoleåret! Vi lærer deg også å tegne og male realistisk. Vi begynner med med blyant og papir før vi går i gang med oljemaling på lerret. Komposisjon, kontrast, farger o.s.v. er like viktig innen både foto og maleri, og du vil lære mye om dette. Av og til får du også lene deg tilbake med en kopp te eller kaffe og lære om fotografer og kunstnere som har satt spor i verden. Det er viktig å søke inspirasjon, og derfor skal vi også lage oss en liten lesekrok med bøker!

Utover i skoleåret får du fordype deg i foto eller billedkunst, men du vil få undervisning i begge deler. Lokale kunstnere og fotografer vil bidra med workshops, i tillegg til de faste lærerne. Svalbard folkehøgskole ønsker å sette et kunstnerisk uttrykk på vår tids kamp for klimaet.

 

Stian Bringsverd Olsen

Lærer Foto og kunst

Lærer på linjen er Stian Bringsverd Olsen. Han er 38 år og kommer fra Sørlandet. Han er utdannet journalist, og har studert kunsthistorie, fotografi, pedaogogikk og klassisk-realistisk tegne- og malerkunst ved The Florence Academy of Art. Han har jobbet i 12 år som fotolærer, kunstlærer og altmuliglærer ved Fana Folkehøgskule i Bergen. Stian er nysgjerrig på verden og er veldig glad i å lese, skrive, fotografere og mest av alt: å male.