Arktisk friluftsliv

På Svalbard er vi i villmarken med det samme vi forlater bosettingen. Bli med ut på tur i Arktis!

søk nå
søk nå

Denne linjen kan du velge for et helt skoleår eller det halvåret som passer deg.

Skitur over endeløse platåer, pudderjakt på nedoverski, tur med hundespann og båtliv i Isfjorden. På Svalbard er vi i villmarken med det samme vi forlater bosettingen. Bli med ut på tur i Arktis!

Drømmer du om å oppleve uberørt natur i det du forlater internatet? Et år fullspekket med turglede, ville opplevelser, utfordring av egne grenser og et unikt samhold? Da er Svalbard folkehøgskole og linjen arktisk friluftsliv stedet for deg. På linjen skal vi utforske det mangfoldige friluftslivet Svalbard har å by på. Linjen er lagt opp for at alle skal kunne være med, enten du er en fersking ute i naturen eller om du har vært ute en vinternatt før.

Vi legger opp turene så det blir passende utfordring for alle.

I løpet av året på Svalbard folkehøgskole har vi et rikt og varierende opplegg av friluftsaktiviteter og læringsmomenter. Gjennom høsten har vi fokus på fotturer med overnatting ute, brevandring, jakt, fiske og toppturer. Når mørketiden kommer snikende bytter vi ut telt med hytte og legger opp til flere bynære turer med nordlysvandring og hytteliv i Svalbardstil.

Våren går med til lengre skiturer langs endeløse vidder, hundesledetur og scooterturer til eksotiske destinasjoner på Spitsbergen. Vi vil blant annet oppleve brefronter som stuper i havet og et rikt dyreliv. Undervisningen bygges opp rundt Svalbards unike fangst- og kullgruvehistorie og målet med året er å lære trygg ferdsel i Svalbards natur.

Lærer Arktisk Friluftsliv

Mari Eiken

Mari Eiken, kvinne av stål som har masse kunnskap om alt fra trening og kosthold til isbreer og steinrøyser. Har bodd på Svalbard siden 2015, og skulle helst bodd utendørs døgnet rundt.

Spør Mari om noe!
Send epost