Friluftsliv Svalbard

Hva med å våkne god og varm i soveposen med rim i øyevippene? Spenne på deg ski og pulk og logge helt av? Friluftsliv Svalbard er linja for deg som søker de gode opplevelsene ute i naturen.

søk nå
søk nå

Vi legger opp turene så det blir passende utfordring for alle.

Denne linjen kan du gå hele skoleåret fra august til mai, eller halve året.

Er du klar for en periode fullspekket med turglede, ville opplevelser, utfordring av egne grenser og et unikt samhold?

Da er Svalbard folkehøgskole og linjen Friluftsliv Svalbard det rette for deg. Etter skoleåret sitter du igjen med økt kompetanse innenfor vinterfriluftsliv og er rustet for egne eventyr i naturen.

Du kan være med, enten du har lite turerfaring eller har litt erfaring og har lyst til å lære mer. Vi legger opp turene så det blir utfordringer for alle.

Gjennom høsten går vi på fotturer med overnatting ute, brevandring, jakt, fiske og toppturer.

Når mørketiden kommer snikende bytter vi ut telt med hytte og legger opp til flere bynære turer med nordlysvandring og hytteliv i Svalbardstil.

På våren bruker vi kunnskap og erfaring vi har fått gjennom høsten til å planlegge og gjennomføre dagsturer og flere overnattingsturer med ski på beina. Du vil også få teste ut hundeslede, skuterkjøring, snøhuleovernatting, grottevandring. Nærmøter med både villrein og rev er ofte en del av naturopplevelsen.

Etter et år på linja står du igjen med nye erfaringer innenfor vinterfriluftsliv og kompetanse til å kunne ferdes sikkert på egne framtidige turer.  Forhåpentligvis ønsker du også å fortsette å ta vare naturen etter dette skoleåret.

Lærer Arktisk Friluftsliv

Mari Eiken

Mari Eiken, kvinne av stål som har masse kunnskap om alt fra trening og kosthold til isbreer og steinrøyser. Har bodd på Svalbard siden 2015, og skulle helst bodd utendørs døgnet rundt.

Spør Mari om noe!
Send epost