Ekspedisjon og friluftsliv

Svalbard folkehøgskole søker eventyrlystne elever til sitt ekspedisjonsteam!

søk nå
søk nå

Denne linjen kan du velge for ett helt skoleår eller det halvåret som passer deg.

Linja skal i løpet av et skoleår bygge nok erfaring gjennom turer og mindre ekspedisjoner til å sammen gjennomføre en 12 dagers skiekspedisjon på slutten av skoleåret.

Vi er en friluftslivslinje med fordypning i sikker ferdsel, gruppedynamikk, overlevelsesteknikker i Arktisk klima med mange overnattinger i telt og skiturer i all slags vær.

Det krever ingen bakrunnserfaring for å bli elev hos oss, men du må være motivert for å legge ut på fysisk krevende turer.

Friluftsliv er ikke bare en aktivitet, men også en sinnstilstand. Det handler om å sette pris på den naturen vi skal bevege oss i og få et innblikk i naturfilosofi – gjerne gjennom gode samtaler rundt bålet.

Vi vil dra på tur med ski og til fots. Det blir brevandring, scootertur, toppturer, isgrottetur og telt- og hytteturer.

På høsten drar vi på en lengre fottur – denne er et av årets høydepunkt!

Som en unik avslutning på skoleåret legger vi ut på et stort eventyr, nemlig Spitsbergen på tvers! Over 12 opplevelsesrike dager i isbjørnens rike tar vi oss fra østkysten til vestkysten av Spitsbergen med ski og pulk.

Vi har stort fokus på sikkerhet, og du vil lære å mestre den mektige Svalbard-naturen på en sikker og forsvarlig måte. Du får opplæring i blant annet isbjørnsikkerhet, ferdsel på bre, snøskred og førstehjelp for friluftsliv.

Video fra 20-21-teamets Spitsbergen på tvers-tur.

Til høsten er det kanskje din tur?

 

Utsiktsbilde: Cecilia Blomdahl
Linjelærer

Marie Alnes Brekkhus

Marie er alt mulig. Hun har vært guide, lærer på videregående, gått Spitsbergen på langs, og er en gjenbruker. I tillegg til mye annet. Marie er fra Haugesund.

Spørsmål til Marie?
Send e-post
Linjelærer

Christine Tilley

Christine kom til Svalbard for første gang som fastlandselev på Longyearbyen skole for 10 år siden. Hun har en bachelor i Arktisk Friluftsliv fra Universitetet i Tromsø og har tidligere jobbet som guide på Svalbard og friluftslivlærer på Valdres folkehøgskole. På fritiden trives hun best ute i naturen- helst med ski på beina og pulken fastspent.

Vil du spørre Christine om noe?
Send e-post