Ekspedisjon

Du går i de gamle polarfarernes fotspor på vår ekspedisjonslinje. Du vil trenes i å mestre Svalbardnaturen på kortere og lengre turer på ski, og får besøke andre bosettinger på Svalbard.

søk nå
søk nå

På Ekspedisjonslinja går vi i de mange polarekspedisjonenes fotspor. Hva fascinerte de gamle polarfarerne så voldsomt med Svalbard og Arktis? Vi bor i telt og hytter når vi besøker andre av bosettingene på Spitsbergen. Årets høydepunkt er en 12-dagers ekspedisjon på tvers av Spitsbergen. På høsten drar vi på 1 ukes fottur til den russiske bosetningen Barentsburg.

Vi vil dra på tur med ski og til fots. Det blir brevandring, toppturer, isgrotteturer og hundekjøring.

Som en unik avslutning på skoleåret legger vi ut på et stort eventyr, nemlig Spitsbergen på tvers! Over 12 opplevelsesrike dager i isbjørnens rike tar vi oss fra østkysten til vestkysten av Spitsbergen med ski og pulk. Vi har stort fokus på sikkerhet, og du vil lære å mestre den mektige Svalbard-naturen på en sikker og forsvarlig måte.

Utsiktsbilde: Cecilia Blomdahl
Linjelærer

Ronny Lauritz Berntsen

Ronny er utdannet tømrer og brannmann, og har jobbet som lærer på videregående på Svalbard. Han drar på tur så fort han har muligheten, og har i flere år drevet sin egen bedrift som turoperatør på Svalbard. Å kombinere friluftsliv og undervisning er drømmejobben. Ronny er dessuten tidligere norgesmester i padling.

Spørsmål til Ronny?
Send e-post
Linjelærer

Christine Tilley

Christine kom til Svalbard for første gang som fastlandselev på Longyearbyen skole for 10 år siden. Hun har en bachelor i Arktisk Friluftsliv fra Universitetet i Tromsø og har tidligere jobbet som guide på Svalbard og friluftslivlærer på Valdres folkehøgskole. På fritiden trives hun best ute i naturen- helst med ski på beina og pulken fastspent.

Vil du spørre Christine om noe?
Send e-post