Ekspedisjon Svalbard

Svalbard folkehøgskole søker eventyrlystne elever til sitt ekspedisjonsteam!

søk nå
søk nå

Denne linjen kan du velge for ett helt skoleår eller det halvåret som passer deg.

Linja skal i løpet av et skoleår bygge nok erfaring gjennom turer og mindre ekspedisjoner til å sammen gjennomføre en lengre skiekspedisjon på slutten av skoleåret.

Vi er en friluftslivslinje med fordypning i trygg ferdsel, gruppedynamikk, overlevelsesteknikker i Arktisk klima med mange overnattinger i telt og skiturer i all slags vær.

Vi satser på at du kan få tatt våtkort og NF-godkjent bre- og skredkurs i løpet av skoleåret.

Det krever ingen bakrunnserfaring for å bli elev hos oss, men du må være glad i å være ute og ha lyst til å legge ut på fysisk krevende turer i all slags vær.

Friluftsliv er ikke bare en aktivitet, men handler også mye om personlig utvikling. Du vil lære om teamarbeid, å takle utfordrende situasjoner og det å ta vare på deg selv og andre. Du får også innblikk i naturfilosofi – gjerne gjennom gode samtaler rundt bålet.

Vi vil dra på tur med ski og til fots. Det blir brevandring, scootertur, toppturer, isgrottetur og telt- og hytteturer.

På høsten drar vi på en lengre fottur – denne er et av årets høydepunkt!

Som en unik avslutning på skoleåret legger vi ut på et stort eventyr, en lengre ekspedisjon gjennom storslått natur! Du får opplevelsesrike dager i villmarken med ski og pulk.

 

Video fra 20-21-teamets Spitsbergen på tvers-tur.

Til høsten er det kanskje din tur?

 

Utsiktsbilde: Cecilia Blomdahl
Linjelærer

Jens Abild

Jens har lang erfaring med friluftsliv på Svalbard, selv om han opprinnelig er dansk. Han har undervist på ANG (Arctic Nature Guide-studiet UiT/UNIS) i mange år, og har bodd lenge på Svalbard. Jens er glad i hunder.

Spørsmål til Jens?
Send e-post