Kunst Svalbard

Bli med og oppdag Svalbard gjennom kunstverdenen.

søk nå
søk nå

Du kan velge kunstlinjen for et helt skoleår eller det halvåret som passer deg.

Kunstnere har opp gjennom tidene latt seg fascinere av Svalbards unike natur, historie og lysforhold. Før kameraets tid pleide tegnere og malere å inngå i de mange ekspedisjonene til Svalbard.

På kunstlinjen legger vi vekt på å skape en bærekraftig tilnærming til kunst, hvor vi tar hensyn til miljøet og naturen rundt oss. Gjennom kunsten kan vi reflektere over naturen.

Hos oss vil du oppleve en inkluderende og støttende atmosfære der du kan utforske, feile og vokse som kunstner. Gjennom workshops, felles prosjekter og tid til egne utforskninger, vil du utvikle dine ferdigheter og din kreative stemme. Samtidig vil du oppleve gleden av å være en del av et fellesskap som deler sin lidenskap for kunst og kultur.

Er du kreativ og eventyrlysten – eller drømmer du om å utforske kunstverdenen mens du lar deg inspirere av den fantastiske naturen på Svalbard, da er kunstlinjen vår stedet for deg.

Uansett om du er nybegynner eller har erfaring med kunst fra før, er du hjertelig velkommen! Du trenger ingen forkunnskaper, og du trenger ikke være god til å tegne eller male. Det som er viktig, er at du har lyst til å lære og å utforske. 

Sammen jobber vi undersøkende med tegning, maling, grafikk og andre kunstneriske medium.

Dagene starter gjerne med en kort introduksjon til relevant teori eller teknikk før du arbeider med prosjektene dine. Du vi også lære om kunstnere som har satt spor i verden.

På slutten av hvert halvår får du muligheten til å fordype deg i en ønsket teknikk. Vi legger vekt på at du skal få velge prosjekter du ønsker å jobbe med.

Basen vår er vårt flotte atelier på skolens campus. Det er her vi tilbringer mesteparten av tiden vår, og du får også tilgang utenom undervisningstid.

I mørketiden passer det fint å bruke tid på det kreative arbeidet i atelieret.

Vi skal naturligvis også ut å hente inspirasjon og oppdage Svalbard. Vi utforsker nærområdene – både natur, institusjoner og noen av byens ikoniske kulturminner. Du kommer du til å få se noe av det som er spesielt og unikt med Svalbard på våre utflukter. Vi legger også opp til 10-12 døgn hvor vi overnatter utenfor Campus. 

Kunst fra søppeltokt.

På kunstlinje skal vi være ute i kulda, og inne i varmen.

Du får alt du trenger av tegne- og maleutstyr når du kommer hit.

Hvem passer linja for?
Kunstlinja passer for deg som har lyst til å utforske kunstverdenen og ønsker inspirasjon fra Svalbards mektige natur og skiftende lys. Du trenger ingen forkunnskaper.

Utstyrsliste kunst

 

Video fra samarbeidsprosjekt med Artica Svalbard:

Ronja

Ronja Solbø

Ronja kommer fra Nesodden og er utdannet grafisk designer fra Bergen og København. Ronja er nysgjerrig og interessert i natur, bærekraft, kunst og klatring.

Spørsmål?
Send e-post