Kunst

Bli med og oppdag Svalbard gjennom å tegne og male.

søk nå
søk nå

Kunstnere har opp gjennom tidene latt seg fascinere av Svalbards unike natur, historie og lysforhold. Før kameraets tid pleide tegnere og malere å inngå i de mange ekspedisjonene til Svalbard.


Vi lærer deg å tegne og male realistiske motiver etter tradisjonelle metoder. Du trenger ingen forkunnskaper, og du trenger ikke være god til å tegne eller male. Det som er viktig er at du har lyst til å lære. Vi begynner med blyant og papir før vi går i gang med oljemaling på lerret.

Komposisjon, kontrast og valør er nøkkelbegreper innenfor både tegning og maleri. Dagene starter gjerne med en kort introduksjon til relevant teori før du arbeider videre med prosjektene dine. Du vi også lære om kunstnere som har satt spor i verden.

Etter nyttår får du fordype deg i det du liker best: tegning eller maleri, eller du kan gå inn i mer eksperimentelle prosjekter. Vi legger stor vekt på at du selv skal få velge deg prosjektene du ønsker å jobbe med.

Basen vår er vårt flotte nye atelier på skolens campus i Longyearbyen. Det er her vi tilbringer mesteparten av tiden vår, og du får også tilgang utenom undervisningstid. I mørketiden passer det fint å bruke tid på det kreative arbeidet i atelieret. Vi skal naturligvis også på tur ut av byen og oppdage Svalbards fantastiske natur og historie. Vi er mindre på tur enn friluftslivlinjene, men likevel kommer du til å få se mye av det som er spesielt og unikt med Svalbard. Kunstlinja har omkring 12 overnattingsdøgn.

På kunstlinje skal vi være ute i kulda, og inne i varmen.

Du får alt du trenger av tegne- og maleutstyr når du kommer hit. For en generell utstyrsliste som elev kunstlinja se her.

Hvem passer linja for
Kunstlinja passer for deg som har lyst til å oppleve Svalbard gjennom kameralinsa og som har lyst til å lære å male realistisk. Du trenger ingen forkunnskaper.

Linjelærer

Stian Bringsverd Olsen

Lærer på linjen er Stian Bringsverd Olsen. Han kommer fra Grimstad,  er utdannet journalist, og har studert kunsthistorie, fotografi, pedagogikk og klassisk-realistisk tegne- og malerkunst ved The Florence Academy of Art. Han har også gått i lære hos Odd Nerdrum. Stian er nysgjerrig på verden og er veldig glad i å lese, skrive og mest av alt: å male.

Spørsmål?
Send e-post