Musikk

På musikklinja tilbyr vi en praktisk tilnærming til musikk.

Samspill, arbeid i studio, låtskriving og undervisning i tradisjonelle musikkfag utgjør derfor en stor del av tilbudet. I kulturhuset har vi tilgang på moderne fasiliteter som bandrom, studio, øvingsrom og stor scene. Du får ogå undervisning i hovedinstrumentet ditt, og må oppgi instrument(er) i din søknad.

Musikk på Svalbard er for deg som syns musikk er gøy og liker å leke deg med musikk, gjerne i «samspill» med andre aktiviteter. Det viktigste er ikke å være «flink», men å ha glede av musikken.

Longyearbyen har et svært rikt kulturliv. Har du lyst å bli med i blandakor, mannskor, damekor, storband eller ukuleleorkester, har du mulighet for det. Her får du også mulighet til å være med på store musikkfestivaler. Vil du være frivillig på bluesfestival? Spille i revybandet? Eller hva med å stå på scenen under Polarjazz?

På Svalbard er vi også bortskjemt med store artistnavn fra ulike sjangere. Det er stor mulighet for å ha workshops med dyktige artister. Skoleåret 2020-21 har vi møtt Sondre Lerche og Rasmus fra Efterklang.

«Spill og skap musikk i et unikt miljø og landskap!»

På musiklinja får du en unik mix av musikk og tur. Som elev er du fri til å arbeide med den musikken de liker best. Her får du utfordre deg selv på nye instrumenter. Du får spille på unike steder, som isgrotte, nedlagte hoteller og i karakterrike konsertlokaler som Huset og Longyearbyen kulturhus.

Musikk er en linje hvor du får så utrolig mye mer.

På denne musikklinje får du mange morsomme utfordringer, om det er å håndtere instrumenter i ulike temperaturer eller teste ut klanger på ekstreme steder i vakker natur. Hvor mange musikklinjer har scooterturer, våpenopplæring, krisehåndtering, breturer og toppturer på programmet?

Lærer musikk

Bjarte Klevberg

Bjarte kommer fra Alta, og har utdanning innen musikk og kristendom. Han spiller trommer og piano, og har et brennende musikkhjerte. Bjarte er veldig glad i folkehøgskolelivet – faktisk så mye at han har gått hele tre år på folkehøgskole selv!

Lurer du på noe?
Spør Bjarte