Polareventyr

Har du et ledig halvår før eller etter militæret? Vil du ha en pause etter bachelorgraden før du tar fatt på Master? Polareventyret er det optimale pausehalvåret for deg som vil ha et vintereventyr.

søk nå
søk nå

Polareventyr er perfekt for deg som vil oppleve Svalbard på sitt vakreste, som vil teste ut grensene dine og som vil skaffe deg verdifull ledererfaring. Denne linjen er en halvårslineje som gå fra januar til mai. Her får du oppleve tiden hvor Svalbard og Longyearbyen beveger seg ut av mørketiden og skaper de utroligste farger i det snødekte landskapet. Etterhvert inntar midnattsolen landskapet og vi utnytter de lange dagene ute på både korte og langere turer.

Drømmer du om å oppleve Svalbard på sitt beste?

I løpet av halvåret fokuserer linjen på å oppnå gode Svalbardopplevelser og på å utvide kunnskapen om og i Arktis. Uansett om man er ny for turlivet eller har erfaring fra før passer denne linjen for deg. Vi har et stort fokus på sikkerhet og trygg ferdsel. Mye av linjeopplegget vil derfor fokuseres på hvordan lede en gruppe og hvordan ha det komfortabelt i et kaldt og røft klima. Vi trener på hvordan man skal ferdes sikkert, hva man skal gjøre hvis uhellet er ute, og dykker dypere ned i de ulike lederstilene som finnes. Dette oppnås gjennom flere ulike turer og forskjellige læringsmetoder.

Vi kommer til å oppleve mye av det Spitsbergen har å by på. Vi kommer til å besøke mange av toppene og dalene rundt byen, både ved hjelp av ski og på skuter. Du får se et stort hvittdekt landskap, dekket av breer og fjorder med et rikt dyreliv. Målet er at du som elev mot slutten av halvåret skal ha kunnskap og trygghet til å fortsette å utforske de ulike sidene ved friluftslivet.

Lærer

Jeppe Ravn Nielsen

Jeppe er dansk og liker seg best på Svalbard. Han har en bachelor i friluftsliv, guider, padler og er turentusiast. Hvis han kan, vil han helst være ute på fjorden med sin havkajakk.

Spørsmål til Jeppe?
Send epost