Har du noen spørsmål om Svalbard folkehøgskole?

Her finner du en liste over de oftest stilte spørsmålene vi mottar. Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du når som helst kontakte oss.

• Får jeg lån og stipend når jeg går på Svalbard folkehøyskole?

Studiestøtte – Svalbard folkehøgskole er godkjent lærested av Statens Lånekasse for utdanning. Du søker lån gjennom lånekassen på www.lanekassen.no.

• Har du en funksjonsnedsettelse og vil gå på folkehøgskole?

Svalbard folkehøgskole har enda ikke fått egne lokaler, men leier i det som vi kaller «brakkebyen» i Nybyen. Dessverre er ikke alle bygninger på Svalbard enda i forskriftsmessig stand, så i hvilken grad skolen er tilpasset er avhengig av din funksjonshemming. Ta kontakt med oss, så finner vi ut om skolen passer for deg.

• Har jeg mulighet til å jobbe ved siden av folkehøgskolen?

Et år på folkehøgskole er intenst med undervisning mandag – lørdag, og med en del kveldsaktiviteter og turer. Derfor kan det være utfordrende å både være elev på folkehøgskole og samtidig ha en jobb på si. Svalbard har heller ikke så mange arbeidsplasser å by på, så vi anbefaler at du benytter muligheten til å oppleve et flott og intenst folkehøgskoler. Imidlertid er er folkehøgskoleåret komprimert, som betyr at du har mulighet til å arbeide i feriene.

• Er det mulig å bo hjemme?

Siden vi holder til på Svalbard, og de aller fleste elevene kommer fra fastlandet (Norge), sier svaret nesten seg selv. Vi har imidlertid hatt elever på skolen som kommer fra Svalbard, så hvis du er en svalbardianer kan du ta kontakt med oss og høre.

• Har folkehøgskolene noen aldersgrense?

Svalbard folkehøgskole ønsker at elevene skal være over 18 når de går hos oss. Grunnen til dette er at Svalbard er svært spesielt sted å bo