Fritidstilbud

Longyearbyen er en storby i miniatyr. Her er det nok å kunne ta seg til på fritiden, om det er kultur, hobby, eller friluftsliv.

Gjennom foreningen Svalbard Turn finnes et vell av ulike tilbud: Badminton, basketball, bueskyting, fotball, håndball, joggegruppe, kajapolo, klatring, miniatyrskyting, pistolskyting, «polarpuls», sjakk, ski, spinning, svømming, turn og volleyball.

Band

I tillegg  finnes også svømmehall og treningsrom som man kan besøke uten å være med på organiserte aktivitetene til Svalbard Turn. Les mer om tilbudet her.

Aktiv i friluft legger til retter for friluftsliv i nærområdet og andre naturopplevelser for fastboende i Longyearbyen (som elev regnes du som fastboende) Les mer.

Longyearbyen jeger- og fiskerforening drifter skytebanen og tilbyr leie av velferdshytter til sine medlemmer. Les mer her.

Det finnes tre kor og flere band i Longyearbyen, og i flere av disse kan man melde seg inn. I kulturhuset finnes et eget bandrom som man booke gratis via en egen Facebookside. De tre korene er Store Norske Mandskor, Tundradundrene og Longyearbyen blandakor.

Biblioteket i Longyearbyen er stort og moderne. Her kan man slå seg ned og søke fred og ro med en god bok. Les mer om Biblioteket

Vegg i vegg med byens flotte kunstgalleri  Nordover (i andre etasje over Coop’n), ligger kinosalen med plass til 32 personer. Det vises filmer flere ganger i uka.

Fritidsaktiviteter på skolen
Det skjer mye organisert aktivitet i tillegg til de tingene elevene selv kan finne på. Hver dag har en av stipendiatene «aktiv stipp»-aktivitet, et spontant aktivitetsopplegg som varierer fra dag til dag og som kan være alt fra å se film til yoga til kortspill nesten uten begrensninger.

Hver torsdag har vi Luna, en stille og kort samling med tid til å synge, meditere og og dele kveldstanker. Dette er noe elevene setter stor pris på, og er en populær aktivitet.

Kantinen er skolens hjerte. Der spiser vi frokost, lunsj og middag som tilberedes av våre kjære kokker: Heidi, Inger og Catarina.

Mer info om: