Fritidstilbud

Longyearbyen er en verdensby i miniatyr. Her er det nok å kunne ta seg til på fritiden, om det er kultur, hobby, eller friluftsliv.

Gjennom foreningen Svalbard Turn finnes et vell av ulike tilbud: Badminton, basketball, bueskyting, fotball, håndball, joggegruppe, kajapolo, klatring, miniatyrskyting, pistolskyting, «polarpuls», sjakk, ski, spinning, svømming, turn og volleyball.

I tillegg  finnes også svømmehall og treningsrom som man kan besøke uten å være med på organiserte aktivitetene til Svalbard Turn. Les mer om tilbudet her.

Aktiv i friluft legger til retter for friluftsliv i nærområdet og andre naturopplevelser for fastboende i Longyearbyen (som elev regnes du som fastboende) Les mer.

Longyearbyen jeger og fisk er en forening som blant annet tilbyr hytter til sine medlemmer. Les mer her.

Det finnes tre kor og flere band i Longyearbyen, og i flere av disse kan man melde seg inn. I kulturhuset finnes et eget bandrom som man booke gratis via en egen Facebookside. De tre korene er Store Norske Mandskor, Tundradundrene og Longyearbyen blandakor.

Biblioteket i Longyearbyen er stort og moderne. Her kan man slå seg ned og søke fred og ro med en god bok. Les mer om Biblioteket

Å gå på kino i Longyearbyen kan være en interessant opplevelse. I en moderne sal med plass til rundt 300 kan man rett som det er få følelsen av å ha kinosalen for seg selv. Det vises kinofilmer hver onsdag og hver søndag.

Fritidsaktiviteter på skolen
Det skjer mye organisert aktivitet i tillegg til de tingene elevene selv kan finne på. Hver dag har en av stipendiatene «aktiv stipp»-aktivitet, et spontant aktivitetsopplegg som varierer fra dag til dag og som kan være alt fra å se film til yoga til kortspill nesten uten begrensninger.

En mandag i måneden har vi filosofisk kafe, hvor vi diskuterer de store og små spørsmålene i livet. Hver gang har vi en gjest, den gjesten kan være en gjest, en person utenfra, eller deg – og du kan få presentere dine tanker om noe du syns er viktig.

Hver torsdag har vi Luna, en stille og kort samling med tid til å synge, meditere og og dele kveldstanker. Dette er noe elevene setter stor pris på, og er en populær aktivitet.

Stormessa er skolens hjerte. Der spiser vi måltidene, og der samles vi på kveldstid i det som var en gammel pub under navnet Coal Miners bar. Der samles vi til elevkvelder, spillkvelder, og slapper av etter en lang dag. Vi tror Stormessa er en av de mest særegne fellesrommene du kan finne i norsk folkehøgskole.

Mer info om: