Utstyr

Vær oppmerksom på at forholdene kan bli ganske harde på Svalbard, slik at godt utstyr er viktig både for sikkerhet og for å få en god opplevelse.

Nytt utstyr er kostbart, og det finnes mye bra som er brukt og rimelig. Vi vil derfor oppfordre alle elever til å sjekke ut bruktmarkedene på ulike Facebookgrupper og Finn.no, eller lete i skap og boder til familie og venner etter utstyr. Ring gjerne skolen om dere lurer på noe.

Personlig utstyr for turer og ekskursjoner
⬫ Fjellstøvler
⬫ Vintersko
⬫ Skistøvler
⬫ Fjellski, staver ogfeller
⬫ Sovepose
⬫ Ansiktsmaske
⬫ Termos og drikkeflaske
⬫ Gamasjer
⬫ Langtursekk
⬫ Dagstursekk
⬫ Vanntett pakkepose
⬫ 2 sett langt ullundertøy
⬫ Mellomlag bukse og jakke (dun/ull/flece)
⬫ Ullsokker
⬫ Turvennlig kikkert og et fotoapparat
⬫ Dunjakke
⬫ Skallbukse og skalljakke
⬫ Tykke votter
⬫ Godt humør
⬫ Lue
⬫ Hals
⬫ Ullgenser
⬫ Goggles (helst med både helt blankt glass og med solbrilleglass)

Personlig utstyr for internatlivet
Vær oppmerksom på at det er begrenset med skapplass på hvert rom, så det er fordel å begrense mengden. De fleste av oss går rundt i i byen med turbukse og «pen-fleece»?

⬫ Hverdagsklær
⬫ Håndklær
⬫ 2 sett sengetøy
⬫ Eventuelt PC for fritidsbruk

Det er bra utvalg av tur- og sportsutstyr i Longyearbyen. Ellers er det begrenset med andre butikker. Det er verdt å merke seg at om man handler ved på internett med levering til Longyearbyen, så slipper man mva. Fraktkostnadene kan imidlertid bli betydelige, så dette er først og fremst en fordel for små eller lette produkter. I tillegg kan det være kjekt, men ikke nødvendig, å ha med seg sykkel eller annet sportsutstyr som man ønsker å bruke i Longyearbyen.

Mer info om: