Om oss

Svalbard Folkehøgskole ligger sentralt i Spitsbergens største bosetning Longyearbyen. Skolen starter sitt første kull høsten 2019, og og vi syns at vi har Norges mest unike beliggenhet. Det er Norges KFUK-KFUM som eier skolen sammen med Longyearbyen lokalstyre.

Svalbard folkehøgskole
Postboks 499
9171 Longyearbyen

Høsten 2023 blir vi rundt 70 elever. Skolebygget er helt nytt i 2023, og vi gleder oss til at du skal være med og lage liv og sjel i nye lokaler nede ved sjøkanten og med fantastisk utsikt mot Hjortfjellet og isfjorden med isbreene som kranser fjorden.

En bærekraftig og grønn skole

Vi ønsker å være en del av løsningen på miljø- og klima-utfordringene, og blant mange tiltak ønsker vi å sette fokus på:

⭢ Opplæring i miljø- og klimaproblemer og refleksjon rundt dette.

⭢ Energitiltak (ENØK) på skolen

⭢ Ryddedugnader

⭢ Bevisst gjenbruk og ingen unødvendig bruk av engangsmaterialer.

⭢ Vi vil unngå unødvendige flyreiser: Skolens elever har færre men lengre ferier enn andre skoler, og dermed færre hjemreiser. Skolen reiser ikke på turer bort fra Svalbard. Vi bruker i størst mulig grad videoteknologi i møtesammenheng

⭢ Svalbard folkehøgskole utarbeider eget klimaregnskap. Alle elevene er velkomne til å foreslå flere tiltak! Svalbard folkehøgskoles visjon er:  Der isen smelter – tenn skaperkraft og bærekraft!

Kristen skole

Svalbard folkehøgskole er en kristen, livsynsåpen skole. Her er det lave terskler og høyt under taket.

Norges KFUK-KFUM, en av Norges største kristne barne- og ungdoms-organisasjoner eier skolen. Vi er glade i en god diskusjon og ønsker oss undring og refleksjon rundt de viktige spørsmål i livet. Vi mener at det er viktig å stå for noe, samtidig som din overbevisning er like viktig som min. Vårt verdisyn viser seg i vår undervisning, både i linjefag, fellesfag og valgfag.

Skap Svalbard- historie og folkehøgskolehistorie

Som elev på Svalbard folkehøgskole har du alle muligheter til å være med på å skape Svalbardhistorie. Vi er verdens nordligste folkehøgskole, holder til i en unik natur og et spesielt klima, og er en av de nyeste folkehøgskolene i Norge. Det betyr at vi har startet med blanke ark og  friske, nye tanker som du som elev inviteres til å være med og påvirke. Som en relativt ny skole er vi stadig i utvikling, og et år er ikke likt et annet. Å bygge folkehøgskole og fellesskap er en skaperprosess, og den er du en viktig del av. Hvilke fag og tema vi tilbyr, og hvordan vi organiserer skoleår og timeplan forandrer seg som Svalbard forandrer seg. Likevel er de grunnleggende rammene faste fra år til år. Du skal vite hva du får når du velger Svalbard folkehøgskole. Personalet står klar til å skape et år du ikke glemmer. Kombinasjonen av ditt engasjement, Svalbards unike natur og beliggenhet, et engasjert og dyktig personale og KFUK-KFUM som eierorganisasjon lover godt for at eventyret Svalbard Folkehøgskole kan bli den erfaringen du drømmer om.

Utstyr du trenger
Nytt utstyr er kostbart, og før du kjøper noe nytt, oppfordrer vi deg til å sjekke ut bruktmarkedene på sosiale medier som for eksempel Facebookgrupper, Finn.no og appen: Tise. Hør med venner, familie og let i skap og kjeller. Det finnes mye brukt utstyr som er bra, og det er mye rimeligere enn å kjøpe nytt.

 

Skolereglement
Du må lese og godkjenne vårt skolereglement før skoleåret starter. Her finner du blant annet viktig informasjon hva vi forventer av deg og hva som skjer når du har fravær. Les her

 

Universell utforming
Svalbard er dessverre ikke tilrettelagt for funksjonshemninger, og selv om vårt nye bygg er lett å manøvrere i, så er ikke Longyearbyen og Svalbard det. Derfor er dette noe du bør tenke nøye gjennom når du vurderer å søke på skolen. Jo tidligere vi får vite om utfordringene, dess bedre kan vi tilpasse deg hverdagen din – men Svalbard tilfredsstiller ikke alle krav til universell utfordring.

Alle bilder på denne siden er tatt av Cecilia Blomdahl og elever på Svalbard Folkehøyskole.

Mer info om: