Pris, stipend og lån

Hva koster det å studere hos oss? Vi ønsker at alle som vil skal ha råd til å gå et år på Svalbard folkehøgskole. Derfor har vi én fast pris for alle linjene, og du betaler for det du får.

Folkehøgskoleåret koster 131 900 kroner.
Hvis du går et halvt år fra januar til mai koster det totalt kr. 71 350,-

Inkludert i dette er all undervisning, mat og rom, internett, vaskemaskin, strøm osv.

Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du når som helst kontakte oss.

Du må selv betale for alle utgifter som kommer i tillegg, som  reiser til og fra Longyearbyen, spesielle kostbehov (glutenfri kost, vegetar, vegansk kost), toalettsaker, vaskemidler m.m. Du må også være klar over at du vil trenge noe personlig utstyr for å kunne gjennomføre de forskjellige oppleggene på linjene. Lurer du på hva dette er, anbefaler vi at du tar kontakt med linjelæreren på den linjen du først og fremst ønsker å søke på. Det er viktig for oss at du ikke får noen økonomiske overraskelser i år. Derfor oppgir vi én fast pris uten skjulte ekstrakostnader.

Pris for enkeltrom er kr. 6 000,- pr. semester.

Eleven blir fakturert 2500 kr ekstra pr semester for dietter/allergier som krever ekstra tilrettelegging fra kjøkkenet. Dette gjelder blant annet: vegetar, vegansk, glutenfritt, laktosefritt, keto, foodmap og eggallergi.

Skoleåret 2022-23 kan du få 114 870,- i lån og stipend fra Statens lånekasse.

Stipend utgjør kr. 45 948,-
Lån utgjør kr. 69 022-.
Til sammen 114 870,-


Er et år på folkehøgskole dyrt? Mange av de utgiftene du har i løpet av et vanlig år hjemme er ganske like de utgiftene du har et år på folkehøgskole, spesielt når du får over 40 000 kroner i stipend fra Statens lånekasse som du ikke skal betale tilbake.

Mer informasjon om lån til et år på folkehøgskole finner du hos Statens lånekasse og på folkehøgskolenes samleside.