Pris, stipend og lån

Hva koster det å studere hos oss? Vi ønsker at alle som vil skal ha råd til å gå et år på Svalbard folkehøgskole. Derfor har vi én fast pris for alle linjene, og du betaler for det du får.

Skoleåret koster 126 900 kroner. Inkludert i dette er all undervisning, mat og rom, internett, vaskemaskin, strøm osv. Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du når som helst kontakte oss.

Du må selv betale for alle utgifter som kommer i tillegg, som  reiser til og fra Longyearbyen, spesielle kostbehov (glutenfri kost, vegetar, vegansk kost), toalettsaker, vaskemidler m.m. Du må også være klar over at du vil trenge noe personlig utstyr for å kunne gjennomføre de forskjellige oppleggene på linjene. Lurer du på hva dette er, anbefaler vi at du tar kontakt med linjelæreren på den linjen du først og fremst ønsker å søke på. Det er viktig for oss at du ikke får deg noen økonomiske overraskelser i år. Derfor oppgir vi én fast uten skjulte ekstrakostnader.

Skoleåret 2021-22 får du: Stipend fra Lånekassen på 44 916,- Lån fra Lånekassen på 67 374,-. Til sammen 112 263,-.

Er et år på folkehøgskole dyrt? Vi syns ikke det. Mange av de utgiftene du og familien din har på deg på et vanlig år hjemme er ganske like de utgiftene du har et år på folkehøgskole. Når du får over 40 000 kroner i stipend fra Statens lånekasse tror vi at folkehøgskoleår kommer ganske godt ut av regnestykket.

Du søker lån og stipend hos Statens lånekasse.